Nyheter December
2015-12-29

Lite info från Västkustens SeglarFörbund:

Hej!

Hoppas att ni alla har haft en härlig jul. Innan vi lägger året 2015 till handlingarna, så kommer här lite info från VKSFs kansli…

Seglarskolor

Precis som föregående år, så kommer vi att trycka en folder, med information om era seglarskolor, för distribution på båtmässan. Fyll i formuläret på nedanstående länk senast den 10 januari 2016.

Formulär

Västkustkalendern

Tyvärr så måste vi meddela, att kalendern i år endast kommer att finnas i PDF format på vår hemsida. På grund av det osäkra läget med den förlängda sanktionstiden och IndTA 2, så räckte tiden helt enkelt inte till, för att jaga in annonser och få den tryckt innan Båtmässan. Annonserna är en förutsättning för att den inte skall generera några kostnader.

Vi beklagar givetvis detta. Istället kommer vi att använda våra andra informationskanaler, för att marknadsföra era regattor. Parallellt med Västkustkalendern, så kommer vi också att ta fram separata informationsblad (PDF) om våra cuper, poäng och kvällsseglingar, entypscuper mm, som man lätt kan ladda ner från vår hemsida.

Föreläsningsserie för kölbåtsseglare
Svenska Havskappseglingsförbundet, bjuder i samarbete med Svenska Seglarförbundet och Göteborgs Quinnliga SS in till en föreläsningsserie för kölbåtsseglare i Göteborg. Mer info om de olika tillfällena bifogas.

Aktuella utbildningar

30-31 januari Tränare grön, Långedrag (ett fåtal platser kvar!)
Anmälan och mer info

5 mars Seglarskoleansvarig, Långedrag
Anmälan och mer info

Från Svenska Seglarförbundet…

Förändringar för barn- och ungdomssegling 2017

Svenska Seglarförbundet har idag i ett utskick till klubbarna gått ut med ändrade riktlinjer för barn och ungdomssegling 2017. Jag har även lagt ut det på vår hemsida, där ni kan läsa mer.

Läs mer >>

Förenklade regler i nytt häfte

Guide till kappseglingsreglerna, Kappseglingsreglerna, Taktik för kappsegling är några av titlarna i Svenska Seglarförbundets e-butik.
Läs mer >>

Hitta bra seglingsövningar

Övningsbanken för svensk segling är en resurs för dig som tränare eller instruktör och vill hitta bra pedagogiska seglingsövningar. Övningarna är öppna för alla och du kan själv bidra genom att skapa en användare.
Läs mer >>

Och sist, men inte minst, så önskar vi er ett gott slut och ett gott nytt år!

VKSFs kansli och styrelse


Lista på seglingar Västkusten 2016

God Jul!
2015-12-18


Lussekaffe 12:e December
2015-12-06

Gamla Framares Lussekaffe


12:e December, kl. 10.00-13.00, serveras kaffe, glögg, lussebulle och pepparkakor på expeditionen, Märlspiksgatan 4F. Det blir även lotteri och priset brukar vara en stor korg fylld med godsaker.

Välkomna!


Kort från styrelsemötet 1 December
2015-12-03

Med många frånvarande blev mötet relativt kort.

  • Skrivelser genomgångna.

  • Inga direkt synbara skador ute på Framnäs efter Gorm. Stolpar och bjälklag i Rotundan måste inspekteras angående angrepp i virket.

  • Ekonomin redovisades.

  • Kappseglingarna är planerade och för 3 st söks sanktion, Framnäsvalsen, J.W.Cup och FSE Robline Skagen Race. Sanktioneringsmodulen fungerar inte som den ska och arbete pågår. Nytt för 2016 är en soloklass på Framnäsvalsen för att locka fler deltagare. Slår detta väl ut kan ytterligare steg tas kommande år.

  • Juniorerna ska planera för ett möte snarast.

  • Klubbmästarna är enligt plan. Inget nytt för närvarande.

  • Protokollet från Årsmötet gicks igenom. Endast en förändring i styrelsen där Marita Nilsson nu är ny uppbördsman.

  • Nästa möte hålls 2 Februari 2016 på Märlspiksgatan 4F.
Välkommmmen till Framnäs, Segelsällskapet FRAM:s klubbholme på Bohus-Björkö i Göteborgs norra skärgård. Kom till oss och upplev den fantastiska närheten till havet, där vår klubbholme är en genuin och trevlig mötesplats för såväl båtfolk som landkrabbor.

Segelsällskapet Frams rötter går tillbaka till anno 1896, då sällskapet bildades på Svinholmarna i Göteborgs södra skärgård. Det var ett antal seglande entusiaster ur arbetarklassen som då bestämde kursen för SSF. En kurs som hålls än i dag. Kännetecknande för SS Fram är vårdande och engagemang för de s k Kosterbåtarna.

 
Nästa händelse är

Styrelsemöte
Tisdagen 2 Februari

Plats:
Märlspiksgatan 4FLäs vårnumret av Kostern online.

Några tips.

Enkäten Kostern.

Här kan du på ett snabbt och enkelt sätt bli medlem i SS Fram genom att ladda ner en medlemsansökan.
Läs mer »

Läs gärna igenom våra gällande Stadgar »

 
57° 42,6´ N, 11° 41,2´ E

Hjärtligt välkomna!

Hamninformation
 
Segelsällskapet Fram huserar idag 8 st K6:or i hamnen. Välkommen till Framnäs för att beskåda dom!
Läs mer »
Mer om kosterbåtar på Kosterbåten.se
 
 

Marin & Mekanwebmaster@ssfram.com